Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ами как няма аз като фулирам резервоара и стрелката се забива най горе и отива на последната чертичка след около 120км извънградско каране
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
      Моята на смесен разход (300 км извънграда и магистрала и другото градско) ми дава 11/100. Само в града под 13,5 не падам.
      Колега много четеш и пишеш, но явно не си разбрал как да си оправиш колата. Не става само с четене...
      Аз ако имам такъв разход ще я разкарам тутакси. При мен двулитровия мотор гори 11 градско в София, а ти говориш за 11 извънградско с 1,8. Сега по празниците ми даде 8,5 смесен разход при каране със 160-170км/час по магистралата до пловдив . Другото е София и по "върлите" баири на родопите + почти офроудски преход по "камъньето" към устра.( 650 км с 55л- пълно пълно в резервоара)
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

• 11/100 е множко за извънградско, но пък 13,5 за градско е супер...
        При мен е 9/100 извънградско и 15,16/100 градско...
        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
          Колега много четеш и пишеш, но явно не си разбрал как да си оправиш колата. Не става само с четене...
          Аз ако имам такъв разход ще я разкарам тутакси. При мен двулитровия мотор гори 11 градско в София, а ти говориш за 11 извънградско с 1,8. Сега по празниците ми даде 8,5 смесен разход при каране със 160-170км/час по магистралата до пловдив . Другото е София и по "върлите" баири на родопите + почти офроудски преход по "камъньето" към устра.( 650 км с 55л- пълно пълно в резервоара)
          Това е смесен разход колега. И не ми казвай, че не мога да си оправяколата защото колата работи добре и гори нормално. С 60 минах 580 км. Като сега ще кажа точно. Имам едно ходене до Търговище 160 км. и 3, 4 ходения до Търново през Арбанаси (голям баир). Другото е от дома до работа и обратно. 5 км е разстоянието.

Иначе съм я свалял и до 8 извънграда. Не знам ти как караш, но аз си я настъпвам моята. В моите ръце колите ми винаги са горели повече. Уното ми например дето 1000 кубика в баща ми гори 8,5 в града. При мен гори 11. Щото аз карам на предела постояно. Това не значи, че я карам на прекъсвач. А значи че настъпвам педала на газта. Мразя да се влача.

В София може да ти дава 11 ама там като тръгнеш караш. А тука палип студена гасиш я студена. И все студена си седи. Да не говорим, че аз ако слизам от колата за малко не я гася.

Ще ти задам един въпрос! Ти сам ли си правиш колата? Само това ми отговори. Ръцете си виждал ли си ги в масло някога?

Няма значение моята кола добре ли е или не. Аз не обичам някой друг да ми рови по нешата. На мен ми винаги ми е било интересно сам да си поправя нещо и сам да стигна до някъде. Сервизи иначе бол. Не ми пречи да я закрам. Просто не искам. Аз какво ще правя иначе? Да седя и да лежа ли? И да си умра от скука ли? Не мога така. Моя живот е минавал и ще минава все в приключения. И това и смисъла за мен. Остваи ти колата. Не говоря само за нея, а изобщо.
          Last edited by oem; d.m.y г., 12:45.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Това е смесен разход колега. И не ми казвай, че не мога да си оправяколата защото колата работи добре и гори нормално. С 60 минах 580 км. Като сега ще кажа точно. Имам едно ходене до Търговище 160 км. и 3, 4 ходения до Търново през Арбанаси (голям баир). Другото е от дома до работа и обратно. 5 км е разстоянието.

Иначе съм я свалял и до 8 извънграда. Не знам ти как караш, но аз си я настъпвам моята. В моите ръце колите ми винаги са горели повече. Уното ми например дето 1000 кубика в баща ми гори 8,5 в града. При мен гори 11. Щото аз карам на предела постояно. Това не значи, че я карам на прекъсвач. А значи че настъпвам педала на газта. Мразя да се влача.

В София може да ти дава 11 ама там като тръгнеш караш. А тука палип студена гасиш я студена. И все студена си седи. Да не говорим, че аз ако слизам от колата за малко не я гася.

Ще ти задам един въпрос! Ти сам ли си правиш колата? Само това ми отговори. Ръцете си виждал ли си ги в масло някога?

Няма значение моята кола добре ли е или не. Аз не обичам някой друг да ми рови по нешата. На мен ми винаги ми е било интересно сам да си поправя нещо и сам да стигна до някъде. Сервизи иначе бол. Не ми пречи да я закрам. Просто не искам. Аз какво ще правя иначе? Да седя и да лежа ли? И да си умра от скука ли? Не мога така. Моя живот е минавал и ще минава все в приключения. И това и смисъла за мен. Остваи ти колата. Не говоря само за нея, а изобщо.
            За карането ми - питай тези които са се возили с мен. а относно маслото върху ръцете ми доста има да се ровиш по двигатели за да стигнат твоите до моите. тези три алфи в подписа ми да не мислиш че някой друг ги прави.
            В софия караш и палиш но в центъра колата ти по скоро гори на час отколкото на километър при условие че е тръгни- 10 метра и спри.
            иначе мнението ти за това кое е нормално си е твое. Аз лично смятам че разхода който казваш на твоята е висок. Познавам добре региона в който казваш че караш и .....
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Забелязали ли сте, че на уреда за отчитане на гориво, като мине чертичката за половин резервоар...На следващите чертички бензина пада мнооого по-бързо, отколкото на тези от преди делението за половината...
              И при мен е същото.
              А сега по темата: 7,9 l/100km градско, 6.9 l/100km извънградско.
              Детайлите тук:http://www.spritmonitor.de/en/detail/320240.html
              There's always more money to make and more shit to bitch about.
              156 SW 2.4 JTD

Comment

За карането ми - питай тези които са се возили с мен. а относно маслото върху ръцете ми доста има да се ровиш по двигатели за да стигнат твоите до моите. тези три алфи в подписа ми да не мислиш че някой друг ги прави.
                В софия караш и палиш но в центъра колата ти по скоро гори на час отколкото на километър при условие че е тръгни- 10 метра и спри.
                иначе мнението ти за това кое е нормално си е твое. Аз лично смятам че разхода който казваш на твоята е висок. Познавам добре региона в който казваш че караш и .....
                Толкова си гори. Ела ако искаш да пробваш да я накараш да гори по-малко. Ако я направиш да гори по-малко ще ти платя каквото кажеш

Comment

• Мойта Алфа 156 1,6 ТС харчи на газ 12,5-13,5 май е много но ми писна да я карам по сервизи и диагностики

Comment

Толкова си гори. Ела ако искаш да пробваш да я накараш да гори по-малко. Ако я направиш да гори по-малко ще ти платя каквото кажеш
                    Възможно е да гори. Не знам как ти е настроен софтуера.
                    Ще ти пиша като идвам натам. скоро ще е. между другото може и да си ми виждал селеспийда по улиците при теб. едва ли има много алфи със триъгълни клубни стикери С7719ХН. Честичко идвам натам.
                    Last edited by fiore; d.m.y г., 15:39.
                    sprint tropheo
                    155/1.8
                    156/2.0 Selespeed

Comment

Възможно е да гори. Не знам как ти е настроен софтуера.
                      Ще ти пиша като идвам натам. скоро ще е. между другото може и да си ми виждал селеспийда по улиците при теб. едва ли има много алфи със триъгълни клубни стикери С7719ХН. Честичко идвам натам.
                      Тя винаги толкова си е горяла. С който и да е софтуер. И с оригиналния така си беше. И с на Бобо сега пак така си гори. Това не ми пречи на мен. Истината е че аз наистина я крам на много къси разстояния.

Не съм ти виждал колата иначе. Тук има един селеспий 147 обаче. Друг не съм виждал. Какъв свят е твоята?

Comment

Това е смесен разход колега. И не ми казвай, че не мога да си оправяколата защото колата работи добре и гори нормално.
                        Сори, ама и аз си мисля, че разходът ти е по-голям от нормалното. ТС си е доста икономичен мотор когато е изправен. При мен 13,5 градско ми дава само на газ и то с клима, "спортни" настройки на ГИ-то и средна скорост 14-18 км./ч. Твоята със сигурност не е толкова. На бенз. ми харчи колкото на fiore. Щом прекъсва на студен двг., значи проблем има. Това няма как да е нормално. Дано го намериш, сигурен съм, че е нещо елементарно
                        2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                          Сори, ама и аз си мисля, че разходът ти е по-голям от нормалното. ТС си е доста икономичен мотор когато е изправен. При мен 13,5 градско ми дава само на газ и то с клима, "спортни" настройки на ГИ-то и средна скорост 14-18 км./ч. Твоята със сигурност не е толкова. На бенз. ми харчи колкото на fiore. Щом прекъсва на студен двг., значи проблем има. Това няма как да е нормално. Дано го намериш, сигурен съм, че е нещо елементарно
                          Е намерих го. В другата тема писах в общия технически

Comment

Не знам ти как караш, но аз си я настъпвам моята.
                            Като прочетох това и се сетих за последните няколко пъти, когато от ужас ми е спирал дъха в някоя кола...беше в тази на fiore.. и в моята, когато я караше той...
                            Кара като луд
                            АLFA 147 2.O TS, SELESPEED, 2000год.

Comment

• Аз имам дупка на меката връзка. Може ламбдата да се лъже там. Знам ли. Утре ще я сменям заедно с всички гарнитури по изпускателната система.

Comment

Аз имам дупка на меката връзка. Може ламбдата да се лъже там. Знам ли. Утре ще я сменям заедно с всички гарнитури по изпускателната система.
                                И аз имам от последния офроур в родопите по празниците но засега усещам разлика само в начина по който върви не и в разхода.
                                При всички случаи си прав че ламбдата може да се лъже. Ако дупката ти е голяма се променя налягането в изпускателните тръби и това води и до промяна на работата на двигателя.
                                sprint tropheo
                                155/1.8
                                156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                                X